CV's van de leden
Debby Oudenaarde

CV Debby Oudenaarde


Opleiding
Debby studeerde in 1988 af aan de PABO in Den Haag. Zij is nu werkzaam op een Basisschool in Zoetermeer waar zij les geeft aan groep 8. Als kind van 6 jaar zong zij in een kinderkoor in Den Haag. Zangles kreeg ze van Max Punt. Op de Havo begon de tijd van de bandjes waar zij als zangeres vele soorten muziek vertolkte. Voornamelijk pop en soul. Uiteindelijk kwam zij in professionele bands terecht waar zij ook enige cd’s mee heeft gemaakt. Ze volgde 6 jaar vioollessen bij Jannie Tinholt.

Theater
In 2000 deed Debby auditie voor de musical Grease. Zij speelde hierin in 2001 de hoofdrol van Sandy. In 2002 speelde zij Miss Lind in de musical Barnum. In 2003 was zij te zien in de Rocky Horror Show en in 2004 in een groot musical gala waar zij ook de begeleiding van de zang van de kinderen op haar nam. In 2006 was zij te zien als soliste bij het musical concert “Wicked” en speelde zij Dorothy in de Tovenaar van Oz. In 2008 nam zij als soliste deel aan het Nieuwjaarsconcert van Muziekvereniging Drechtstad. Dat jaar was zij ook achtergrondzangeres bij het theaterconcert Levenslijn van de Haagse zanger Arthuro en waar zij ook de achtergrondzang van gastzanger Ben Cramer verzorgde. In 2010 deed ze mee aan de musical Children of Eden en won zij samen met Jantine het Muziekfestival Wagenings Gras. In 2011 speelde zij de hoofdrol in het toneelstuk Vrouw Holle. In 2013 speelde zij in "Ciske de Rat - de musical" van Greg & Baud Productions. In 2017 speelde zij de Markiezin in de musical Doornroosje met Zpot in Zoetermeer.

En verder
Naast Be Vocal is zij zangeres van het duo Just Two. Dit duo is te boeken voor bruiloften en andere feesten en partijen. Op dit moment is zij bezig met de musical Children of Eden die in 2010 in verschillende theaters te zien zal zijn. Af en toe verzorgt zij de zang in speciale kindermusicals. In 2008 heeft zij de zang verzorgd voor de musical Prince of Egypt bij het Warm Water Jeugdtheater, waar zij ook zangles heeft gegeven. Voor groep 8 op de basisschool heeft zij verschillende scripts van musicals bewerkt, zoals Annie en Grease. Ieder jaar is zij vast jurylid bij een Sing-and-Song- Writer-wedstrijd in Den Haag.


Jantine Valkenburg

CV Jantine Valkenburg


Opleiding
Jantine heeft klassiek georiënteerde zanglessen gevolgd bij o.a. Annemarie Ezinga, Jan-Dirk van de Berg en Jolande Schenkeveld. Jantine volgde toneelworkshops bij Erwin van Heusden en een dansworkshop bij Eugène Jans.

Theater
Vanaf haar 8e jaar zingt Jantine in diverse koren waar ze vaak als soliste gevraagd werd. Met het koor Con Amore is zij naar Duitsland en Engeland geweest waar zij ook de solopartijen voor haar rekening nam. Sinds 1994 zingt en acteert Jantine in het kwartet Be Vocal. Met dit kwartet heeft zij in 2003 de CD Musicalspetters opgenomen. In 2005 speelt zij in het ensemble van Cyrano de musical en was zij understudy van de chaparonne. In 2010 speelde Jantine mee in de musical Children of Eden. Zij speelde hier zowel de rol van Slang als Verteller. In hetzelfde jaar won zij samen met Debby het Muziekfestival Wagenings Gras.

En verder
In 2008 werkte Jantine als soliste en ensemble lid mee aan het nieuwjaarsconcert “Musical Highlights” van het harmonieorkest Drechtstad.
Sinds het najaar van 2003 is Jantine dirigente van het Kinderkoor Deo Melodia. In 2008 werkt zij samen met Deo Melodia mee aan het Bram Roza Festival dit in samenwerking met de gerenommeerde muziekvereniging Crescendo uit Zuid-Beijerland onder leiding van Henk Zwijgers.

In het dagelijks leven werkt Jantine als Wmo-consulente bij de gemeente Hoeksche Waard.


Cees Groeneweg

CV Cees


Opleiding
Cees werkt in het dagelijkse leven als douane-ambtenaar in de Rotterdamse haven. Dit werk doet hij al ruim dertig jaar met veel plezier.
Naast het werken heeft hij in 2002 het zingen ontdekt. Hij is toen lid geworden van het Nationaal Gospel Koor "Gospel Unlimited" uit Sliedrecht. Met veel plezier zingt hij daar nog steeds en is al ruim 8 jaar voorzitter van het bestuur. Tijdens deze repetities van dit koor wordt heel veel aandacht besteed aan zangtechniek en uitstraling. In datzelfde jaar ontdekte hij de musical. Gedurende zes jaar heeft hij in verschillende amateur musical producties verschillende rollen vertolkt.

Theater
In 2002 speelde hij in de musical Barnum. In 2003 speelde hij de in de cult musical The Rocky Horror Show. In 2004 speelde hij in de musical Anatevka. In 2004 speelde hij ook mee in het Musicalgala onder leiding van Ivo van Leeuwen. In 2005 speelde hij mee in de musical Tommy van "The Who" en vertolkte de rol van Mr. Walker en in 2006 in Joe en speelde hij daar de militair All. Daarnaast nog bij de het musical gezelschap "De nieuwe mens" van het Leger des Heils de musical David in de rol van Samuel. In 2010 speelde hij de rol van Cham in de musical Children of Eden. Sinds 2014 maakt hij deel uit van Be Vocal bij het programma "Kerstkristallen".


Marco Oudshoorn

CV Marco Oudshoorn


Opleiding
Marco studeerde facility management in Rotterdam. Volgde jarenlang klassiek georiënteerde zanglessen bij o.a. Jolande Schenkeveld en Annemarie Ezinga. In 2000 is daar zangcoaching in de lichte muziek bijgekomen, door Willem Dirk v.d. Berg. Daarnaast volgde hij acteer-, drama, (tap)dans- en presentatielessen. Hij volgde toneelworkshops van Erwin van Heusden, Aad Spee en Sebastiaan Smits, dramalessen van Vibeke Krommenhoek-Schou Larssen, een dans- en vechtworkshop van Eugène Jans en een musicalworkshop van Brigitte Heitzer. In 2003 kreeg hij een masterclass van Ernst Daniël Smidt. In 2014/2015 volgde hij de crusus C.V.T. (Complete Vocal Technic)

Theater
In 2000 heeft hij de hoofdrol van Tony gespeeld in de musical West Side Story en in 2001 de rol van Danny in Grease. In 2003 de rol van Brad Majors in de cult musical The Rocky Horror Show. In 2004 speelde hij de rol van kleermaker, Mottel Kamzoil, in de musical Anatevka. In 2004 heeft hij gespeeld en gedanst in een groots Musical Gala, onder leiding van Ivo van Leeuwen. In 2005 speelde hij de rol van de operazanger Montfleury en kapitein Carbon de Castel Jaloux in de musical Cyrano. In 2008 speelde hij de rol van Jesus in de musical Jesus Christ Superstar. In 2008 speelde hij de Bisshop van Basingstoke in de musical Jekyll&Hyde.In 2010 speelde hij de rol van Vader in de musical Children of Eden.In 2013 speelde hij de rol van Thomas Andrews in de musical "Titanic" bij "Musical in Concert - Spoordonk". Ook in 2013 speelde hij Kolonel Aalberts naast o.a. Mariska van Kolck en Mies Bouman in de musical "Een leven lang - majoor Bosshardt".

En verder
In 1994 heeft Marco het initiatief genomen om Be Vocal te starten. In 2003 heeft hij met dit kwartet de CD Musicalspetters opgenomen. Marco was een aantal jaren muzikaal leider van een amateurmusicalgroep en is 10 jaar dirigent geweest van twee gemengde zangkoren. In 2002 was hij solist bij the Night of the Proms, georganiseerd door de stad Schiedam en zong hier diverse duetten met Caselyn Fransisco. In 2006 was hij solist tijdens het musicalconcert Something Wicked en in 2008 bij het nieuwjaarsconcert van Muziekvereniging Drechtstad, met Musical Highlights. Voor het nieuwjaarsconcert van 2009 was hij verantwoordelijk voor de regie. Ook alle volgende jaren was hij gastsolist tijdens de nieuwjaarsconcerten van Drechtstad. Ook danste hij met eigen choreografieën tijdens het CD presentatieconcert van het koor His Voice. Sinds 2009 werkt hij als dirigent van een aantal gemengde zangkoren in de Hoekse Waard en verzorgt hij op verzoek workshops op gebied van zang en toneel.


Arie van der Windt

CV Arie van der Windt


Opleiding
Arie werkt in het dagelijkse leven als wegverkeersleider bij Rijkswaterstaat. Hij volgde zanglessen bij o.a. het Charles Vermeer zanginstituut, kreeg EVTS zangtechniek bij Monica Millar en volgt nu zanglessen bij Nele Mennes.

Theater
In 2002 speelde hij in de musical Barnum de rol van Tom Thumb. In 2003 speelde hij de dubbelrol van Eddy en Mr. Scott in de cult musical The Rocky Horror Show. Met musicalgroep De Nieuwe Mens speelde hij tevens in 2003 Jozef in de musical De Dromer en in 2005 de hoofdrol in de musical David. In 2004 speelde hij Avram en was hij understudy van Mottel in de musical Anatevka. In 2004 speelde hij ook mee in het Musicalgala onder leiding van Ivo van Leeuwen en vervulde hij de rol van o.a. Fagin in "Oliver". In 2005 speelde en danste hij mee in de musical Tommy en in 2006 in Joe. In 2009 speelde hij mee in de kerstmusical Scrooge onder leiding van Ivo van Leeuwen. In 2010 speelde hij de rol van Kaïn in de musical Children of Eden.

En verder
Arie zingt sinds 1992 in nationaal gospelkoor Gospel Unlimited uit Sliedrecht, waar hij ook solo zingt en sinds 2012 zingt hij ook nog bij de Southern Gospelformatie "Men4Christ". Hij is sinds 2012 lid van Be Vocal.


Edwald Stellingwerff

CV Edwald Stellingwerff


De techniek
Edwald is vanuit interesse beland in de wereld van geluidstechniek en sinds 2014 betrokken bij Be Vocal.

In het dagelijks leven is Edwald eigenaar van een verkeersschool en leidt als instructeur cursisten op voor het rijbewijs. Muziek is van jongs af aan een passie van Edwald. Hij heeft een brede verzameling van veel verschillende muziekstijlen en geniet van het luisteren naar muziek. Ook het bezoeken van concerten, van met name van Nederlandse bands, doet hij graag. Hij vindt het een uitdaging om de stemmen van de zangers en zangeressen van Be Vocal zo mooi mogelijk te laten klinken door de speakers en beleeft veel plezier aan de optredens met Be Vocal.


Jaco van den Berg en Jacco de Vries


De techniek

Jacco en Jaco (geen foto) zijn beiden professioneel werkzaam op gebied van licht en geluid

Jaco werkt als geluidstechnicus en Jacco is eigenaar van 4Usound.